Deze week hebben we weer een meeting met de eigenaren om de website te bespreken. Aangezien we tijdens eerdere vergaderingen geen grote stappen hebben gezet, zijn onze verwachtingen wat naar beneden bijgesteld. We zijn dan ook zeer verrast wanneer de vergadering (relatief) vlot verloopt! We lopen de gehele website door en komen zelfs aan het financiële plaatje toe! We maken een mooie deal wat ons een jaarcontract voor een campingplaats oplevert. Deze maand staan we nog gratis vanwege mijn ‘receptiebaan’ waarbij ik 2 uur per dag (19:00 tot 21:00) in de buurt van de receptie ben, om nieuwe gasten welkom te heten. In Juli trekken we verder richting zuiden op weg naar nieuwe klanten en avontuur. Het jaarcontract gaat dan vanaf Augustus in waardoor we verzekerd zijn van een plek in de zon. Op deze manier zijn we er niet alleen van verzekerd dat we dit jaar van het Kroatische klimaat kunnen genieten, maar ook in de zomer van 2019!

Na deze mooie deal, belt Rutger met zijn oom die eigenaar is van een jachtenwerf. Rutger mag een dronevideo van deze prachtige boten maken! Dat zal zijn website goed opfleuren!

De zaken lopen goed deze ochtend!

Velen van onze kennissen vragen ons of we ondertussen al op meer plekken hebben gestaan. Uiteraard snappen wij dat een nieuwe plek onze fanatieke lezers tevreden zou houden. Met enthousiasme kan ik je op de hoogte stellen dat wij eindelijk verder zijn gereisd!! Hier zie je de route van onze reis:  

Tijdens mijn ‘receptiewerk’ ontmoeten we een bijzonder fit uitziend Nederlands stel:Het begint flink te stormen dus we bieden ze een rit aan richting de douches bovenin de camping, waar het water aan het einde van de middag nog lekker warm is. Onderweg vertelt het koppel dat ze naar Kroatië zijn gefietst! Vanuit Nederland! Onder de indruk van de afgelegen afstand vragen we hoelang ze over hun tocht hebben gedaan en waar ze deze reis nog naar toe gaan. Ze leggen ons uit dat ze voor een goed doel fietsen en dat hun eindbestemming CHINA is!!!! Ze gaan fietsend naar China! Bizar! Enigszins gevaarlijke landen zoals Albanië (waar wij 2 jaar geleden met de auto doorheen zijn getoerd en waar wij erg van onder de indruk waren (maar geen heimwee naar hebben)), gaan zij bezoeken met de FIETS! Ze fietsen voor ‘fietsenvoorkinderen’; een initiatief om kansarme gezinnen te voorzien van kinderfietsen. Ze verwachten een jaar onderweg te zijn voor zij arriveren in het oosten van China. Verbijsterd nemen we afscheid van het stel en wensen we hen een goede reis toe. Wat bijzonder om deze mensen hier te treffen! Mocht je ondertussen ook geïnteresseerd zijn in dit bijzondere koppel en hun missie; ze hebben een website. Je vindt ze op Fietsenvoorkinderfietsen.nl en ze maken gebruik van ‘Polarsteps’ waardoor je ze op de voet kunt volgen!

We hebben de werving voor nieuwe klanten voortgezet en zijn met onze flyers, de tablet en een flinke portie goede moed, Krk-stad ingetrokken. Aangezien er hele straten gevuld zijn met ‘apartmani’ en ‘soba’ (kamers) die te huur worden aangeboden, brengen we aan vele brievenbussen een bezoek. Het is een bloedhete, benauwde dag, waardoor een wandeling door de heuvelachtige straten aanvoelt als een flinke trektocht. Daarna bezoeken we een aantal restaurants en bootverhuur om grafisch werk aan te verkopen. We krijgen een erg enthousiaste reactie van de eigenaar van een gezellig terras. We worden op zijn terras uitgenodigd om de zaken te bespreken. De baas komt niet direct en geeft ons de tijd om te genieten van een drankje. We bedenken ons dat het wel een Kroatisch gebruik zal zijn. We hebben niet veel tijd, maar we zien het als een investering in een mogelijke nieuwe opdracht. Nadat we rustig ons frisje hebben opgedronken, beginnen we wat ongeduldig te worden. Zullen we dan maar op hem afstappen? Wat zijn de Kroatische gebruiken wat dat betreft? We willen ook niet ongeduldig overkomen..

Plots zien we de eigenaar weglopen. We denken nog even dat hij bekijkt wat voor een dronebeelden we zouden kunnen leveren, tot we ons beseffen dat hij is vertrokken. Ik vraag de ober naar wat er zojuist is gebeurd, waarop hij antwoordt dat de eigenaar een ‘really weird man’ is..

Indeed..

Die avond ontvangen we mensen waar we beter van op aan kunnen! De ouders van Rutger komen even ‘buurten’. Ze waren naar de tandarts in Hongarije en komen hier even op de koffie. ? Het pad richting camping is lastig te begaan dus we spreken af om hen onderaan het pad te treffen. Rutger staat al even (opgetogen) op de uitkijk wanneer we een app ontvangen dat ze gearriveerd zijn. We rijden naar beneden en zien zijn ouders die ondertussen al een stuk het pad op zijn gereden. Helaas heb ik geen foto’s van het weerzien tussen Rutgers ouders en hun ‘verloren zoon’, maar het was mooi om te aanschouwen. Nico komt echter wat gespannen over en niet veel later zien we waarom.. De camper staat tegen de stenen en hij is er zo’n 15 cm langsheen geschuurd.. Het pad is smal en moeilijk begaanbaar voor grote campers. Rutger heeft deze weg al wel 200x op en af gereden, dus met Nico’s toestemming, neemt hij plaats achter het stuur van de camper. We zijn allen blij wanneer de prachtige camper boven staat en kletsen gezellig bij met een hapje en een drankje.De volgende ochtend bezoeken we de stad Krk. Rutger en ik bezoeken 2 potentiele klanten en zijn ouders bekijken Krk-stad. Na onze splitsing trakteren Nico en Berna ons op een heerlijk ijsje bij de beste ijszaak van Krk-stad.  De voor ons bekende stad voelt plots weer aan als een vakantiebestemming. In de middag betrekt de lucht en begint het te regenen. Een potje Rummicub verandert de regenachtige middag in een gezellig knus samenzijn.

De volgende ochtend worden we met een stralende zon wakker. We laten het plaatsje Vrbnik aan Berna en Nico zien:

We wandelen door de oude straatjes en verbazen ons dat deze oude, vervallen huizen (velen zonder ramen), worden bewoond. De ouders van Rutger zijn zichtbaar aan het genieten. We proeven een heerlijke, 3-jaar-gerijpte wijn die we niet kunnen laten staan. We proberen een etiket aan de verkoopster de verslijten, maar helaas is ze niet commercieel ingesteld.

Om optimaal te genieten van het heerlijke vakantieweer, trekken we naar het strand van Punat. Eenmaal bijgekomen van de shock dat het een nudistenstrand betreft, genieten de ouders van Rutger voor 10. En wij ook! 

Wanneer we terugkeren op de camping, raken we al snel oververhit. Het zwembad biedt ons de verkoeling waar we naar verlangden:

Die avond ‘werk’ ik bij de receptie, waar we samen BBQ’en:  We sluiten de heerlijke dag af met een spelletje Qwixx; ik ben er direct aan verslingerd!

Nadat de mannen de route hebben bepaald, is het tijd voor een laatste koffie voordat Berna en Nico weer naar Nederland vertrekken. We hebben genoten van hun bezoek! Rutger rijdt de caravan naar beneden en Nico geeft aanwijzingen wanneer Rutger de straat op mag rijden ? Veilig en wel vervolgen zij hun reis richting Nederland.

Write A Comment