Privacybeleid

Wie zijn we

Route-8 blogt over hun reiservaringen. We plaatsen zowel algemene blogs en gadgets gericht op breed publiek als ons persoonlijke reisverhaal. Ons website-adres is: http://www.route8.eu. Ondanks dat er weinig persoonlijke gegevens worden verwerkt, is er toch een privacybeleid opgesteld. Lees hieronder hoe we jouw veiligheid waarborgen.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Er is sprake van een minimale gegevensverwerking. Route-8 vraagt enkel persoonsgegevens die van belang zijn voor de marketing. Wanneer je op de hoogte wil zijn van nieuwe blogs, kun je je opgeven voor een herinneringsmail. Je mailadres wordt dan door jou ingevoerd. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief, verleen je toestemming tot het versturen van herinneringsmails. Deze toestemming kan even gemakkelijk worden verleend als worden teruggetrokken. De mailadressen worden niet zonder toestemming verspreid aan derden. Je hebt het recht op inzage, rectificatie of wissen van het mailadres. We streven ernaar om de persoonsgegevens correct en up-to-date te houden. Jouw aanpassingen zijn daarom zeer gewenst. Een e-mail met de desgewenste verandering/verwijdering gericht aan info@route8.eu is voldoende om het mailadres te veranderen/verwijderen. Mailadressen worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Route-8 heeft inzicht in het aantal herinneringsmails dat wordt geopend en het aantal clicks dat eruit voortkomt. Deze informatie is niet persoonlijk te herleiden.We meten hiermee het effect van de heringeringsmails op het aantal bezoekers op onze website. 

Mocht je, ondanks deze maatregelen, problemen ervaren op het gebied van het privacy-beleid, horen wij graag van je. Wij hopen samen tot een juiste oplossing te komen. Desalniettemin staat het je vrij om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bewaartermijn Persoonsgegevens
Mailadressen worden bewaard zolang als er nieuwe blogs worden geschreven en je herinneringsmails wil ontvangen.  Uiteraard kan jouw mailadres op jouw aanvraag worden verwijderd.

Contactformulier
De gegevens die gevraagd worden in het contactformulier worden niet zonder toestemming aan derden verspreid. Je hebt recht op  inzage, rectificatie of wissen van de gegevens die zijn ingevoerd in het contactformulier. Informatie vanuit het contactformulier verkregen worden in een beveiligde omgeving opgeslagen.

Privacywetgeving aangaande aankopen via onze links
De privacywetgeving aangaande aankopen die via links op onze website worden gekocht, ligt in handen van de verkoper waar de link naar verwijst. Route-8 is hier niet aansprakelijk voor.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Route-8 heeft inzicht in de bezoekersaantallen, bezochte pagina’s en aanwezige tijd die besteed is op de website. Met deze informatie kan Route-8 bijhouden welke pagina’s het meest geliefd zijn onder onze lezers. Hierbij is niet terug te herleiden wie deze bezoekers waren. Ook heeft Route-8 beperkt inzicht in de locatie van bezoekers; het IP-adres van de bezoekers wordt opgeslagen om te zien wie onze doelgroep is. Een IP-adres geeft weer welke server is gebruikt; hierdoor kunnen geen adresgegevens achterhaald worden.  Daarnaast is het voor Route-8 inzichtelijk welke browsers gebruikt worden, de technologie en schermresolutie van het apparaat dat is gebruikt. Hierdoor kunnen wij onze website aanpassen aan het publiek.

Met wie we jouw data delen

De verkregen data wordt niet met derden gedeeld.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Welke rechten je hebt over je data

Als je reacties hebt achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Hoe we jouw data beveiligen

Jouw data is beveiligd met een wachtwoord.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Wanneer er persoonsgegevens zijn gelekt en wanneer er niet kan worden uitgesloten dat er persoonsgegevens onrechtmatig zijn verwerkt, wordt er gekeken naar de gevoeligheidsgraad van de gegevens. Route-8 vraagt niet om gevoelige gegevens, maar het is mogelijk dat je deze (via bijvoorbeeld het contactformulier) hebt gedeeld.  Bij ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van de verwerkte persoonsgegevens, wordt er een melding aan de autoriteit persoonsgegevens gedaan. Het datalek wordt aan de betrokkene gemeld als de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen zal hebben voor diens persoonlijke levenssfeer.

Van welke derde partijen we data ontvangen

We ontvangen geen data van derde partijen.